På bussresa genom Värmlands skogar

Om tjugo minuter ska jag av bussen. I Fredrikas kära Säffle för att besöka staden i några timmar, därefter sätta mig på ett tåg med Rödtotten mot Lysekil. Veckan som gått har spenderats i Sälen eller närmare bestämt Lindvallen. Där har det varit snowboardåkning, mat och sömn för hela slanten och det känns i kroppen vill jag lova! Ett stort blåmärke har tagit plats på mitt högra ben men det hör till. Tror att man lite glömmer hur härligt det är att susa ner för backarna, för varje gång som jag står där uppe och känner den bitande kylan i mina kinder blir jag överraskad över hur roligt jag tycker det är. Längtar redan tills nästa gång och tror att det kan bli ytterligare lite roligare om man har sina kära vänner i närheten så det är något jag tycker att vi ska satsa på! // Lisa

Jag saknar att ha dig runt mig i min vardag. Ja, det gör jag verkligen.

Det betyder så mycket att ha någon som förstår en. Någon som alltid lyssnar, men som inte alltid behöver hålla med, utan det blir så fint ändå. Någon som har samma värderingar. Någon som man kan prata timtals med om helt oväsentliga saker, men som blir väsentliga. Samtal där riktigt smarthet och kärlek tar plats. Jag skulle må så bra av att ha det runt mig dagligen. Ja, det skulle jag verkligen.

Och fler tacokvällar lär det bli, kära du.

Tillägg

Jag tycker faktiskt väldigt mycket om min jacka nu, så det är inte en massa pengar utkastade i onödan.

Ibland är inte ens jag perfekt

Jag blir sur för ytterst pyttesmå saker, och då menar jag verkligen pyttesmå saker. Jag glömmer att tvätta händerna efter att jag har kissat ibland. Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att duscha från och till. Jag kan till och med vänta så länge tills att jag börjar lukta. Jag lyssnar på "hold on" med Måns Zelmerlöw när ingen hör. Jag måste hela tiden tycka annorlunda än alla andra, ibland hatar jag något jag egetligen älskar bara för att få tycka annorlunda. Jag har börjat tycka om kaviar(förlåt bea, I'm so sorry, sooo sorry). Jag köper märkeskläder bara för att det är märkeskläder, min vinterjacka till exempel, den hade jag aldrig köpt om det inte stod "whyred" på den. Jag låtsas som att jag har hört ett band eller vet vem någon är bara för att verka ha koll. Jag är egentligen en väldigt snäll människa. Jag bara låtsas vara jävligt bitter och elak för att få en karakär.

 Eller, det sista stämmer egentligen inte. Jag är precis lika elak och bitter som jag verkar, men ibland mår jag dåligt av min bitterhet och ibland mår jag dåligt över hur elak jag kan vara mot folk.
/Fredrika

Och hur skulle ni förstå

Jag skulle vilja uppdatera lite. Eller, det är klart, vad har jag att uppdatera? I all fall så har jag varit insnöad i lilla, lilla Sjuntorp sen i fredags, men nu sitter jag här hemma i mitt, enligt mamma, harmoniska rum i Säffle och njuter av tillvaron. I Sjuntorp var det fint. Väldigt fint faktiskt. Vi lagade god mat, skottade, byggde tunnlar, kollade på film med Amanda som kommentator och åkte pulka i mörker.

Här hemma kan jag konstatera att vår diskmaskin tjuter, vår spis tjuter, vår mikro tjuter och vår bil tjuter. Kan någon fin, eller möjligtvis smart själ förklara varför för mig? Varför behöver vår bil tjuta för minsta lilla problem?
Jag menar, är det okej att bilen tjuter för att det är lite snö bakom när man ska backa?
Förutom att jag har konstaterat tjutandegrejen, så har jag lagt märke till att min far numera har börjar kallat mig för "gullan". Jag är inte överdrivet bekväm med det måste jag nog säga.

Och till en sak som gör mig rädd. Mina föräldrar tror inte att vi behöver vaccinera oss inför vår kinaresa. Är de helt fullkomligt från vettet?! Pappa tror att det enda man behöver vaccinera sig emot är stelkramp och min mamma tror att vi ska klara oss ifrån allt elände för att vi inte ska umgås så mycket med kineser. Gudars skymning.
/Fredrika

Jag gillar män med makt och pengar!

För er som känner mig, för er som förmodligen älskar mig: Göran Persson och George Clooney, får för tillfället se sig slagna av en norrman. En skavlan faktiskt. Han är min nya absoluta favorit. Här nedan följer den nya uppdaterade listan på världens fem mest attraktiva män som överstigit 40.

1. Skavlan
2. George Clooney
3. Samuel Fröler
4. Bill Clinton
5. Göran Persson

Jag skulle väldigt gärna vilja ha med John F. Kennedy också, men han är ju tyvärr död. Tråkigt. Ett väldigt vackert ansikte som inte gör sig rättvist i graven. Sen så skulle jag vilja ha med Car bildt också, och Hugh Hefner. Listan skulle kunna göras lång. Riktigt lång.
/Fredrika


lefresod1

Nu mina vänner behöver det tas hand om mig och mina allvarliga psykiska problem. Det ahr gått så långt att när jag skulle logga in på bilddagboken(ja, jag loggar fortfarande in på bilddagboken ibland), så skrev jag mitt användarnamn till dexter. Att jag skrev mitt användar namn till dexter betyder att jag flera gånger om dagen loggar in där. Dessvärre loggar jag huvudsakligen inte in för att titta på mitt schema och grejer, nej jag loggar in så ofta för att kunna se vilka som är online på it's learning. Det är tragiskt. Jag vet. Men det är något av det roligaste jag vet för tillfället.
/ Fredrika


RSS 2.0