Så skimrande var aldrig havet

Och så kommer det. Tårarna. Sorgen. Saknaden. Verkligeheten. Min morfar finns inte längre. Aldrig mer kommer jag få se honom. Aldrig mer kommer jag få krama honom. Aldrig mer kommer vi att bråka om stolen. Aldrig mer kommer jag få sitta på fåtöljskanten och få berätta vad som har hänt. Aldrig mer kommer jag så skratta med honom. Hade han funnits nu hade han varit den som hade fått lyssnat på mina problem och ge mig världens visaste råd.
/ Fredrika


Vad man inte kan göra med ett snapsglas är inte värt att veta!

Sitter just nu helt själv i rödtoppningens lägenhet och väntar på att Amandas överraskning ska bli färdig. Kan inte nämna vad det är om Amanda skulle få för sig att läsa bloggar ikväll. För övrig har jag kommit på att snapsglas är en mycket smart uppfinning de kan man använda mycket till, ett exempel är om man måste ha en mortel fast inte har någon då kan man använda ett snapsglas och en kopp så är det löst. // Lisa 

Svar på titta upp

Åh herre gud! Jag tror bestämmt att det sitter en eller två skruvar lösa i mina kära vänninors huvuden, men jag gillar dem ändå. Känner nu skuldkänslor för att jag inte satt där på Sofias balkong och vägledde dem så de slapp famla i mörker. // Lisa

Titta upp

Just för tillfället sitter jag på sofias balkong och pluggar kemi. Det går sådär och just för tillfället märks det inte det minsta att vi går natur.
Vi ska svara på en fråga som frågar om vad nukleoner betyder och vi är inte riktigt säkra så jag säger "titta upp"
sofia gör ingenting, så jag slår henne med ett glasögonfodral och säger "men titta upp då!"
Sofia "Men jag tittar upp ju"
Fredrika "Men jag menade att du skulle titta upp svaret"

Kings of Leon + beteendeuppsats

Sitter just nu med Kings of Leon dånande ut ur mina högtalare på datan och skriver denna förbannade uppsats som jag inte vill skriva just nu. För just nu vill jag vara hos Sofia och äta sallad med mina töser, men Sofia bor på tok för längt bort för att mina stackars ben ska orka pallra sig iväg. Det är också så att jag behöver sitta här och skriva för jag är inte färdig. Uppsatsen är bara 2,5 sidor lång och ska bli typ 4 så jag måste fortsätta låta fingrarna dansa över tangenterna. Jag har däremot kommit på en toppen idé som jag hade velat göra tusen gånger mer än skriva en uppsats om djurs beteende, jag vill skriva en uppsats om beteendet hos killar i Lysekil. Fredrika och jag har kommit fram till att de måste vara en helt ny art vi har här uppe. De har så himla många konstiga beteende för sig som vi har skrattat gott åt många gånger. Någon gång tänker jag berätta om dessa men inte nu för min uppsats skrivs tyvärr inte av sig själv. See Ya!// Lisa

Baby, you are the love of my life!

Nyss hemkommen från Moa(eller för typ en timme sen, men ändå), moa är mitt livs kärlek tror jag. Jag är banne mig störtförälskad i den människan. I varje fall hade hon baka baugette som hon så artigt bjöd på. Det var fruktasnvärt gott och mättade min skrikande mage.

Nu där emot sitter jag hemma, i min säng och ute blåser det halv storm. Jag pluggar å jag pluggar. Tar det aldrig slut frågar jag mig själv så där ibland när huvudet känns tungt som fem ton bananer. Skönt är det i alla fall att nationella i matte-B är över, nu återstår bara, eller inte så bara, kemislutprov och uppsatsen i biologin.

Förresten, vi fick inte lägenheten och det är så skrot som det går att bli!
/ Fredrika

Sitter fast i dalen mellan läxbergen

Idag så gjorde vi nationella prov i matematik B. Det betyder att jag har suttit i tre timmar och bara skrivit matte. Efter det så var man ju lite lagom trött men efter lite Sex and the City at Freddie's place gjorde att humöret kom tillbaka. Då detta prov då som sagt numera är lagt bakom en så vill man ju kunna ta det lugnt i alla fall en kväll men icke då för nu måste man blicka framåt mot det väntade och fruktade slutprovet i kemi och inte nog med det biologiuppsatsen ska vara inne på fredag. Så nu sitter jag och skriver frenetiskt på den. Den handlar för övrigt om sjöhästars beteende så nu vet jag allt om sjöhästar, eller nästan i alla fall. // Lisa


Back in business

Nu är jag tillbaka efter tillfällig vilstelse i Småland där allt var upp och ner. Till att börja med så var vägen som leder till mitt hus avstängd och ersatt med en grushög, det såg allvarligt ut som om jag bodde på månen. I och med att vägbygget var i fullgång så hade de råkat kapa av telefonledningen någonstans alltså ingen telefon eller något internet. Jag höll på att bli galen och sist men inte minst så var det ,som Fredrika har skrivit i tidigare blogginlägg så att några myror hade bestämt sig för att flytta in i min diskmaskin men allt detta var det värt för att få umgås med min kära familj och till exempel se min bror spela gura som en kung, Han var någon sjukt duktig. Jag vill också vara på duktig på att spela gitarr. // Lisa

Vackra dag!

Fem saker jag finner lite mer trevliga i min vardag
* Min tandtråd. Den är rolig! Längst fram är det nästan som väldigt tunn ståltråd, sedan kommer ett litet ludet parti(vilket jag fullkomligt älskar) och sist kommer typ vanlig tandtråd.
* Att göra rent min skena som jag har i överkäken. Jag hatar visserligen skenan i sig, men att göra rent, oj vad kul! Jag tvättar den så varsamt och noga, nästan som om det var ett barn.
*Faktum att jag har tagit ut tandställningen är nog det bästa, sedan är ju tandtråden och putsningen ett plus.
*Toto. Har kommit in i en period igen där jag lyssnar sönder på africa.
*Vädret
/ Fredrika

Jag kommer väl inte hem för att blåsa bort!

Alltså, vad tusan är det här? Jag åker väl inte från västkusten till värmland för att blåsa bort!? Tanken är ju att när man kommer till lilla säffle igen så ska man slippa all jävla vind i några dagar, men icke. Just för tillfället är det så hemskt att jag vägrar sitta ute. Jag satt ute på balkongen, men efter många minuters försökande att undvika blåsten gick jag in och tjurade istället.
Sen kan jag också meddela att jag inte har något liv längre. All jävla tid går åt skolarbeten. Det är till och med så illa att hela min lördagskväll tillbringades med att räkna matte och skriva biologiuppsats. Skolan är numera mitt liv. Matten är min pojkvän, biologin är mina vänner och kemin är all ledig fritid.
/ Fredrika

Jag har tänder igen!

Jag har tänder igen, mycket mer än så behövs inte sägas. Det finns inget mer att säga heller i och för sig.
/ Fredrika

Lisa bor på månen och jag bor i himmelriket, snart eller kanske i alla fall

Jag pratade med Lisa igår. Varken internet eller hemtelefonen fungerade och så hade hon myror i diskmaskinen. Jag kan tänka mig att det är så småland är lite. Själv så bor jag snart i himmelriket eller jag hoppas det i varje fall. Världens finaste lägenhet har kommit upp. 85 kvadratmeter, nyrenoverat kök och badrum, två verandor och havsutsikt. På köpet får jag även två fina tjejor med namen sofia och lisa.
Nu kommer snart Moa över på en sleepover och vi ska hosta ikapp.
/ Fredrika

Snoret har tagit över varenda liten hjärnkanal

För det första ber jag om ursäkt för den fruktansvärt äckliga rubriken, men så är verkligen fallet. Jag snorar och snorar och så hostar jag lite. Ni vet varje gång man drar in snoret så att säga, så känns det som att snoret tar över min hjärna och gör mig alldeles snurrig.
För det andra, en lite trevligare grej än snor kan tyckas, så hade jag en förtjusande kväll igår. Det var vin, det var togor, det var trevligt folk och det var i Göteborg. Nu är jag dessvärre en slagen hjälte som knappt kan resa sig ur sängen. Johanna ska snart ner till Ålevik, då jag blir jag ensam, vilket inte gör mig särskilt mycket. Kanske ska jag samla på mig en massa energi och dansa halvt naken till Michael Jackson.
Puss Fredrika

Testa på dag

Idag har jag testat på en massa nya saker och jag är så stolt över det jag har lyckats att åstadkomma till exempel:
- Jag har pallat äpplen i skolans matsal. Busigt av mig men har man världens bästa äppelpajsbakare som har erbjudigt sig att baka paj till mig så tackar man inte nej och är det då så att det ända som saknas är äpplen så skaffar man äpplen.
- Jag har även provat på att spela tennis, mycket roligt måste jag säga skrattade hela tiden.
- Jag har sett en utbåt också kanske inte riktigt hör in här men jag tyckte att det var stort att ha sett en och kännt känslan av att snart kommer Sverige bli attackerade av ett okänt land från Tjotahejti eller något.
- Sist men inte minst så har jag för första gången klagat på Sofias kläder men Sofia man tar inte på sig en tjocktröja med fotbollsryck när man ska på musikal! Fast även detta löste vi ju så nu har hon på sig min jacka istället men det blev mycket bättre. 

Jag är dock lite avundsjuk på Sofia. Jag vill också gå på musikal. Om jag ska erkänna så har jag aldrig gått på en riktigt riktig musikal alltså inte en barnmusikal eller en med amatör skådespelare. Även om dessa barnmusikaler och liknande har varit mycket underhållande så vill jag jätte gärna gå på en stor musikal i någon storstad någonstans. Musikalgalen som jag är. 

Tänkte bara avsluta med en av Sofias vackra bilder från förra fredagen nämligen Gymnasiets-dag, tror nästan aldrig att jag skrattat så mycket. Kanske går att tänka sig när folket såg ut så här:
  

Just för stunden

Jag är sjuk. Orkar inte resa mig ur sängen. Måste handla. Måste skriva klart kemilabbrapporten. Vill sjunka under jorden och dö. Vill att mamma ska vara här så att hon kan servera mig jordgubbar och massvis av glass och lakrits(lakrits smakar bäst när man är förkyld). Och återigen, jag måste handla! Kan inte en ängel komma och erbjuda sig att handla åt mig?
/ Fredrika

Svar på tal/Kanelbullenshelg

Nu hade jag tänkt svara lite på Fredrikas förra inlägg:
- Fredrika det är nog så som din mamma här sagt åt dig i frågan om dina bröst men det kan ju också vara så att de kan ha växt, helt enkelt.
- I skräckfilms frågan det är för att det är lättare att "skydda" sig från skräckfilmsfarorna med händerna i ansiktet men du vill ju endå se vad som händer men om det skulle hända något farligt så kan du enkelt och smidigt bara stänga igen fingrarna till ett skydd för ansiktet.

Nu så går jag raskt vidare till vad jag hade tänkt att skriva om från början i detta inlägg nämligen min helg. Detta har varit en riktigt bull-helg. Kanelbullar och vaniljbullar i mängder. Det började redan i torsdags då Rebecka och Lisa bakade bullar här hemma och jag bara satt och fixade med datan. Dagen därpå var det gymnasiets dag och detta kan jag erkänna att jag hade fel tankar i början om. Jag tänkte mig att det skulle vara über-tråkigt att stå nere vid havet i regnvädret och blåsten och visst hade vi inte vädret på vår sida men jag det gjorde ingenting för där fanns kanelbullarna i mängder och de var nybakade och varma. Då gjorde det inget att man var tvungen att stå ute och skratta åt alla människor som gjorde bort sig iförda vadarstövlar och röd hink. Tror nästan aldrig att jag har skrattat så mycket som jag gjorde denna eftermiddag! 

Efter denna förtjusande dag så satte jag mig på bussen söder ut för att testa livet som hallänning för en helg. Denna trevliga vistelse slutade i frossa av efterrätter och bullar på ett klubbhus någonstans i Halmstad och även på söndagen så var det ju en massa rester från lördagens evenemang och då fanns det ju bullar kvar men inte länge till för en kanelbulle tackar man ju aldrig nej till! // Lisa   

Bara så att ni vet

Det jag kommer dela med mig av nu kommer förmodligen ni inte ha användning av någonsin i era liv, men jag känner att jag bara måste få ur mig det. Det är så här roligt, att på bara några dagar så har mina bröst blivit dubbelt så stora. Jag förstår inte hur det kommer sig, men min otroligt visa mamma säger att det beror på ägglossning. Ja, det var väl i det stora hela allt, eller förresten en sak till. Igår när jag såg på The grudge så höll jag händerna för ögonen när jag kände på mig att det skulle bli lite läskigt. Fast aldrig helt, utan jag spretade lite på händerna så jag kunde se lite. Och så har det alltid varit när jag har sett på skräckfilmer. Varför gör jag så? Blir det mindre läskigt om man tittar genom fingrarna?
/ Fredrika

Stjärnan Beatrice Heintz

Har precis haft ett givande samtal med säffles roligaste människa. Bea, är rädd för att ingen i lysekil ska tycka att hon är snygg och så vill hon inte campa. Det där med att campa, jag sa till henne att vi förmodligen åker till göteborg om hon kommer och hälsar på mig nästa helg och att vi då ska sova hos en som heter Mattias och då säger bea att hon inte vill campa. Jag frågar då bea hur hon tänker att vi ska campa om vi ska sova inne, i en lägenhet. Då säger pärlan att hon inte vill sova på en uppblåsbar madrass. Ja, vad ska man säga? Bortskämd jävla säfflebo!
Sen kommer meningen som nästan får mig att lägga på luren i örat på henne. "Om jag åker på någon festival ska jag bo på hotell".


/ Fredrika

IT-enheten i mitt hjärta

Datan är fixad och detta tack vare IT-enheten. Det bästa av allt, alla bilder, arbeten och citatboken är kvar! Det mesta av musiken är också kvar dock inte all Mando Diao av någon anledning men jag är säker på att jag får låna skivorna igen av Fredrika så jag är lycklig! Det är även nystädat i hela vår lägenhet bara lite att stryka kvar. När jag är färdig med detta så har jag och Rebecka bestämt att vi ska belönas genom att kolla på Hitta Nemo. Jag längtar! // Lisa

Now I got you, got you

Nu sitter jag hemma hos sofia. Äppelpajen doftar ljuvligt, vattnet kokar, tonight med Lykke li spelas och jag känner att livet är förtjusande. Läste även nyss artikeln med Lykke li i elle och jag måste säga att den kvinnan är fantastiskt! Finns det något hon inte har?
/ Fredrika

Lite filosofiskt till en början

En kyss är ett vackert knep som naturen skapat för att hejda talet när ord blir överflödiga.
Ingrid Bergman

Ja och nu började jag detta inlägg med ett litet citat från boken Kloka ord om kärlek. Jag tyckte att det var så pass gulligt att det passade in här och att jag behövde något vackert att säga innan jag började klaga för det hade jag tänkt göra just nu:
- Jag kan inte logga in på min data! Detta gör mig ledsen djupt in i själen då det är så att jag har alla mina bilder och skolarbeten där och sista men nästan störst av de alla så har jag den hat/älskade citatboken på min data så den måste bara fungera snart igen!
- Sedan är det så att en kvinna som jag nu har försökt få tag på per telefon aldrig svarar!
- Jag och Freddie måsta troligen skriva om vår artikel på grund av dataproblemet.
- Jag har ett diskberg i köket som bara väntar på mig!

Min räddning blir nog kaffe och att min kära Säfflebo snart kommer och baddar min panna ömt med sval trasa förhoppningsvis! // Lisa

Nyponsoppa hos Lisa

Nu sitter jag och Lisa och dricker nyponsoppa. Helgen har varit fantastiskt bra! I torsdags bar det av till Hunnebostrand för att fira Valborg i Sofies sjöbod, i fredags och igår var det långevik. Helgen har innefattat massa trevliga människor, en hel del alkohol, dessvärre även en hel del cigaretter och en massa skratt.


/ Fredrika

RSS 2.0