2009, bitterfittornas år

Ja, vad har hänt under mitt sjuttonde år i livet då.

 • Jag insåg hur mycket jag egentligen hatar whiskey. Jag hatar det så mycket att jag skulle vilja kalla det för djävulens dryck.
 • Med hjälp av, eller på grund av djävulens dryck var jag bakis och spydde i två dagar.
 • Min första nära släkting dog och jag fick vara med och begrava denna fruktansvärt fina människa
 • Min morfar dog en vecka efter den begravningen och jag höll på att gå under
 • Jag kom min familj närmare än någonsin och jag trivs absolut med det tillståndet
 • Jag spelade guitar hero för första gången
 • Jag skaffade mig ett beroende. Facebook.
 • Jag kom en fin vän nära igen
 • Jag hade en underbar sommar i Borlänge och Spanien
 • Jag tatuerade mig
 • Jag började nästan plugga
 • Jag blev moderat. Egentligen mest för att vara oppstinat
 • Jag insåg att bitterhet var min grej. Att mitt 2009 speglades av bitterhet och faktiskt en hel del kärlek.

Sen hände det en massa mer, men det återlämnar jag åt fantasin.
/ Fredrika


Kalla fötter i ett vintersagoland!

Medan Fredrika är i Sälen och förhoppningsvis åker skidor i full fräs sitter jag här hemma och fryser fötterna av mig. Strumpor är en förpillat bra uppfinning men jag har inte orkat leta upp ett par än så länge. Då är ju frågan vad händer idag, jo det är nyårsafton och då ska det vara fest och glam hela dagen men icke sa Nicke. Här sitter jag och skriver etikuppsats. Ganska så jätte tråkigt om jag får säga det själv men inte tråkigare än att skriva labrapport vilket jag också måste göra! Nä istället planerar jag att sitta här vänta på roliga Gott nytt år-sms, inte tråkiga för det gillar vi inte, och kanske lukta lite på min deodorant vilket hamnar på skala 10 (förövrigt en logaritmiskt skala) om man jämför det med att plugga. Åh vilket ofantligt roligt inläg jag fick till men jag det kanske kan beskriva hur roligt jag tycker att det är att sitta här. // Lisa


Lite medlidande, tack!

Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt fruktansvärt tragiska liv och då i form av mina två senaste dagar. Läs helst med sympati. Jag behöver det.

Söndag: Vi är på väg till Sälen och jag är sjukt hungrig. Först stannar vi på Ica i Torsby. Mitt mål är en sallad. Tror ni att Ica i Torsby har en sallad?! Självklart har de inte det. Det enda rövhålen har att erbjuda är baugetter eller stekt kyckling. Dystert går jag och hämtar mig en ask med plommontomater. Plommontomaterna var mjuka och korniga. Vi åker i en timma till och stannar på en mack i Malung. Vad som finns att välja på där är korv, korv och korv, eller vänta, jag glömde något, jo korv. Så jag tar en french hotdog. Äter och spyr nästan. Mamma får halva korven och jag äter upp brödet. Sen ställer jag mig i en evighetslång kö till toan. En man är där inne och skiter. Förmodligen inte bara en gång, utan kanske två, kanske tre eller till och med kanske fyra. Det stinker när han öppnar dörren. Min syster är först in på toan och när hon kommer ut därifrån påpekar hon att det finns stora bajsränder i toan. Fräscht! Så, jag ställer mig frågan, eller frågorna: Vem fan skiter på en mack? och Varför åt jag korvhelvetet?. Har än idag ont i magen på grund av den där korven.

Måndag: Jag är i Sälen. Fast skidor åker jag inte, nej utan jag spenderar min dag med att äta. På kvällen blir det strömavbrott. Jag ligger halvt apatisk i soffan och håller min mors hand. En rejäl dödsångest utspelas. I mitt huvud går jag igenom ett antal scenarion om hur det ska sluta. Ett av dem var att jag skulle äta chips tills jag dog. Till slut kom strömmen tillbaka och det första jag gjorde vara att skratta hysteriskt och det andra jag gjorde var att logga in på facebook.
/ Fredrika

Juldagen

Kvällen igår spenderades hos Elin. Det var mysigt minsann. Som vanligt så var förfesten roligast. Min kamera försvann i början av kvällen och återfanns av Beatrice som letade efter sin mobil när jag skulle gå hem och sova.

/ Fredrika


Ångerst

Nu när julen är över, klapparna utdelade och allt som finns kvar av julmaten är den som jag inte äter. Nu har även min finfina ursäkt till att inte plugga försvunnit. Jag inte längre skylla på att jag lovat mamma att hjälpa henne med något som hör julen till. Nu är julen över och allt som finns kvar är klappar, ångerst över plugg och inlagd sill. // Lisa

Miljarder pengar

Läste precis mitt inlägg om alla de milardera kronor som försvinner varje år i skateintäkter och skrattar lite åt mig själv. "Miljarder pengar", kan man säga så? Det låter ju som en utlänning som har pratat svenska i fyra månader skulle ha sagt.

Lyssnar på "Higher" med den där killen som vann idol. Var ju bara tvungen att höra låten efter att mamma bokstavligt talat har prisat den till himlen. Jag vet inte, men jag kan nog inte annat än att bli lite glad. Jag liksom hör hans glädje och lycka. Jag känner det så väl att om känslor skulle kunna tas på, så skulle jag kunna ta på hans glädje och hans lycka.

Jag behöver komma ifrån min mamma och syster snart. Om jag inte kommer ifrån dem snart, så kommer jag inom en snar framtid börja älska idol, tycka att EMD-bögarna är snygga och köpa Melodifestivalskivan och älska den.
/ Fredrika


Minst en gång i veckan. MINST en gång i veckan!

Jag har haft en mysig dag med min far idag. Vi tvättade den nya bilen. Den nya bilen som enligt pappa ska skötas om ordentligt. Minst en gång i veckan ska den tvättas. Mamma finner detta ganska onödigt. Pappa svarar med att den är "nyyyyyy". Jaja, i vilket fall var de flera år sen jag var med pappa och tvättade bilen, men jag kommer ihåg att jag fann det väldigt fint. Det var en fin stund mellan far och dotter.
Innan vi skulle åka funderade jag på klädsel. Strumpbyxor och kjol? Nej, jag tog de trånga jeansen istället. Som jacka hade jag tänkt mig mammas softshell jacka från Peak, men det borde jag fattat att jag inte kunde ha, så jag tog min nya, fina vinterjacka från Whyred som kostade ett x antal tusen. Inte heller den dög att tvätta bilen i, så pappa gick och hämtade sin gamla fleecejacka. Så som två små tomtar åkte vi till macken, parkerade i en lucka, pappa tog sig en snus och vi såg ut att komma direkt från bonneland. Sen började vi tvätta. Tvätta som aldrig förr. Jag rengjorde däcken och tvättade tydligen bilen fel. Man ska nämligen tvätta uppifrån och ner och inte nerifrån och upp. Jaja, petitesser! Sen fick jag nog av att tvätta bilen. Jag ställde mig en bit ifrån tittandes, beaundrandes och frågandes. Sen när vi skulle åka växlade pappa och då påpekade jag att han växlade, det behövs väl inte när man har automat, eller? "Jo, man måste ju ha på drive, titta, på drive Fredrika. Det fattar du väl?" Men tydligen så fattade jag inte det.
/ Fredrika

Spekulationer i juletid

Om någon undrat så har jag nu de senaste dagarna suttit fastklistrad vid spisen framtills jag svimmat av trötthet och då har jag slängt mig ner i sängen och somnat på tre sekunder. Att det kan vara så jobbigt att laga mat, baka bröd och kakor och göra julgodis! Förstår inte hur mamma klarat av det på egen hand åren innan jag var gammal nog att hjälpa till. Nu är allt hektiskt julstök över och det enda som fattas är julafton och tro det eller ej men det är ju faktiskt imorgon! Nu tänker jag sätta mig bredvid pappa och lyssna på julmusik och kanske öva en liten stund inför det kommande framträdandet. Spännande, men det ska nog gå bra. // Lisa


Jag kan lika gärna bli tjock!

Klippte mig idag. Ingen bra idé. En fruktansvärt dålig idé faktiskt. Mitt hår är nu en mellanlängd. Det är inte långt. Inte kort. Utan en tantig jävla mellanlängd. Förutom fult hår har jag en finne på hakan. En hemsk en. Så vad jag har lust för idag är att ligga under täcket, lyssna på Armand, käka tonvis med knäckebröd och bli tjock. Det spelar liksom ingen roll längre i några månader framöver.

Förutom att deppa över mitt hår, så försöker jag plugga lite och det är hemsk fakta jag får fram. Inte svältande-barn-hemsk-fakta, utan skrämmande fakta om hur delar av svenska folket lurar staten på miljarder pengar varje år. Enligt en beräkning skatteverket gjorde 2007, så visade det sig att uppskattningsvis 133 miljarder, ja 133 MILJARDER, i skatteintäkter varje år försvinner på grund av fusk, fel eller misstag. Svartarbete står för 66 miljarder av det 133 miljarderna och det internationellt relaterade beräknas uppgå till 46 miljarder.

Här är folket som förstör för de som har de sämre ställt. Påstår man att det är vår regering har man drabbats av svinet.
/ Fredrika


Jag tror det verkar kärlek

Om jag tittar ut genom mitt fönster, som i praktiken inte går att titta ut genom på grund av en rullgardin, så skulle jag inte förstå denna sprudlande, entusiastiska kärlek som uppdagas i Lysekil. Jag skulle vilja se sol, knoppar som håller på att slå ut till blommor, gröna träd, blå himmel, ja ni fattar, vår helt enkelt, för att kunna förstå alla fjärilar som flyger omkring i folks kroppar. Bara förra veckan skaffade två av mina finaste kompisar pojkvän, eller Johanna, du kanske inte har pojkvän, men du ska i alla fall ta med honom på kakfrossa med klassen. Det är seriösa grejer.
Dessutom såg jag bilder på min kusin på facebook där han gladerligen pussar på sin flickvän och förutom nära och kära, så ser jag nya kombinationer på par överallt. Jag skulle nog vilja säga att det är en vårig vinter vi har. Kära själar lyser upp vintermörkret. Jag kan inte påstå att jag i alla lägen gillar det, men det är väl mysigt på sitt lilla vis det också.
Puss!
/ Fredrika

Lussebandyn

Måste säga att jag troligen överskattat lussebandyn en spaning. Det var inte i närheten av så kul som jag trodde det skulle vara men det kan också bero på brist av folk. Helt plötsligt kändes MB så galet litet då man stog ibland en skara på 20 personer och skrek ut de så välkända MB, MB, MB DOMINERAR! Kommer troligen att hamna i Lysekils posten i alla fall. Har en känsla av att Benjamin, Amanda och jag hamnade mitt i bilden men det får vi se när tidningsbudet kommer. // Lisa

Hur en konversation kan spåra ur totalt:

Fin konversation som helt bytte vänding till en mycket intressant handling.

Jacob: Är det möte idag?
Lisa: Jo men jag vet inte när och var för Joar sa efter pepparkakstävlingen.
Jacob: Det är ju ganska konstigt. Han är den enda som säger att vi har möte och han kan inte vara med.
Lisa: Haha jag vet men han är konstig. Plus att körskolan stänger vid klockan fem så längre kan han inte stanna där!
Jacob: Men det är Joar!
Lisa: Ja och han är förvirrad. Tänk dig honom i trafiken, det kan jn bara sluta i katastrof!
Jacob: Ja! Det skulle sluta med ketchup på hela gatan!
Lisa: Blandat med senap!
Jacob: Och äcklig majonäs!
Lisa: Och Bostongurka!
Jabob: Och kokta korvar!
Lisa: Och endast luftinnehållande korvbröd!
Jacob: Sen i mitten av allt ligger en tepåse, två valnötter och en koala som sprang upp i ett gummiträd.
Lisa:Allt detta på grund av att Joar satte sig i en bil en vacker dag i Lysekil. Jag tror att det kommer att vara Jordens undergång! Domedagen är nära!
Jacob: Ja! Det är läskigt! Liksom hur kom gummiträdet dit?
Lisa: Det har man ingen aning om!

//Lisa

En sak jag glömde nämna

Jag glömde nämna i mitt förra inlägg att den gången Bea kallade Darin för babian blev jag så sur att jag gick hem. Som sagt, jag saknar tiden som ung och dum.
/ Fredrika


Svar på föregående inlägg

Hur kan man inte tycka att Ola är attraktiv! Fast jag har upptäckt att vi har ganska så många emot oss, jag och min rödtopp, om den åsikten i alla fall bland de som är i vår ålder går man ner en kull eller två så finner man nog en hel del dom delar vår attityd till hurvida Ola är snygg eller inte! Så Fredrika, us against the world! // Lisa


Han är vacker!

Bea kan gå och ta sig någonstans med tanke på hennes kommentar på mitt senaste blogginlägg! GAH! Han är underbar Beatrice Camilla Heintz! Nu tror jag minsann att bitterheten har tagit över. Det här är värre än när du sa att han såg ut som en älg, eller när du sa att Darin var en babian.
/ Fredrika

Jag saknar tiden när jag var ung och dum

Att tänka på tiden när jag var "kär" i Darin, tyckte att det var colt med smink och string, sminkade mig med enorma mängder smink med Beatrice och Josefine för att gå till Montreal, tyckte att det var coolt att lyssna på indie och allt annat jag tyckte var dumt, alla dumma tankar jag hade, min musiksmak, får mig i vilket fall att bli nostalgisk och längta tillbaka till högstadietiden.
En sak som jag fortfarande håller fast vid idag är att Idol Ola är sjukt attraktiv. Honom skulle jag minsann inte tacka nej till.
/ Fredrika

Reflektion av farbror Frost besök

Reflektion. Ordet har fastnat på hjärnan min efter denna underbara historialektion vi hade denna morgon. Känner att dess innebörd är för mig bara ett förvirrat flygplan som svävar omkring inuti mitt huvud. Försöker i alla fall att skrapa ihop något som ska likna en reflektion. En reflektion om forntiden men det går trögt. Ungefär som att vandra i kolasås. Sitter mycket hellre och tittar ut över de frostbeklädda vyerna. Vackert var ordet. // Lisa

RSS 2.0