Jag efterlyser indianerna i vassen

Det är måndag. Klockan är snart åtta. Vart fan är min mens?! Min mens brukar alltid komma på måndagar mellan klockan fem och sex, men inte idag. Så nu efterlyser jag min mens och om ni mot all förmodan skulle stöta på den får ni gärna säga att jag undrar vart den är. Jag saknar den inte, men jag undrar.
Jag vet, jag har inget liv. Ni har mitt fulla medgivande att sluta umgås med mig. Jag förstår. Idag blir jag till och med rädd för mig själv.
/ Fredrika


Tur att jag har en extra mamma

"En dag kommer du att lära dig vad praktiska kläder är" men inte idag. Snart ska jag ut i världens oväder ocg segla för första gången och Rebecka försöker förklara för mig vad praktiska kläder. Hon lyckas inte särskilt bra men jag tror att jag kommer överleva även denna helgen i mina Tingsryd smide-tröjor. Precis som vanligt men det är ganska så roligt att lyssna på hennes utläggningar om mina klädesval. Känner mig lite som en trotsig tonåring. // Lisa

Unika jag?

Jag är unik. Du är unik. Ni är unika. Varenda jävla människa är unik. Hur unikt är det?

Well now, everything dies, baby, thats a fact...

Någonstans tror jag att det fallar isär. För första gången sen jag flyttade till lysekil längtade jag hem. Jag längtade hem till mitt hus. Min familj. Mina vänner. Jag ville bort ifrån blåsten. Kemin. Femårsfasoner. Tur att jag har en mamma som är förstående till tusen. Som lyssnade i över en halvtimme när jag snyftar fram det jag ville säga. Tur att jag har en fin Beatrice, som är lika smålöjlig som jag är, som lyssnar och håller med. Tycker att jag gör rätt och de andra fel. Oftast behöver man sådana personer. Personer som håller med om minsta lilla löjliga grej man säger.

Fast jag kanske ska börja ifrågasätta? Alla kanske inte tar självklara saker lika självklart som jag. Alla kanske inte bryr sig lika mycket om personerna i sin omgivning som jag. Nu kanske det låter som om att jag är ett helgon, vilket jag långt ifrån är, men jag kan i varje fall behandla mina vänner väl, ställer alltid upp och har inga femårsfasoner(borträknat från när jag blir sur). Fast egentligen kan man räkna bort det här inlägget, för det är ganska barnsligt och löjligt, men jag måste få ut mig det på något sätt. Visa att jag har haft en ganska dålig dag.

But maybe everything that dies, someday comes back.
/ Fredrika


Första veckan i Lyset

Första veckan kan ju inte annat än kopplas till promenader. Vi har ju inte gått lite och oj vad vi har planerat och inhandlat saker i mängder och allt detta bara för den så fruktade och älskade inspark men nu går det att andas ut igen. Ettorna är insparkade och det med dunder och brak. Har nu stått ute mellan två broar i nästintill fem timmar och hade det inte varit så att jag stått där med mina töser så hade det inte varit roligt! För är det var som tråkigast och väntan är som längst och maten är slut, då är det inte fel med lite påhittad fjortisfylla till "Om du vill bli min fru" och striptease till "Sexbomb" där mitt ute i skogen. // Lisa

Sommaren går mot sitt slut

Sommaren går mot sitt slut och Lysekil del 2 tar snart sin början. Packningen står mig upp till knäna och överallt hittar jag nya ting som måste med för att jag ska överleva min vardag. Jag ser så mycket fram emot att komma upp till västkusten igen, att få plåga de nya ettorna en smula och umågs med det underbara folk som befinner sig där uppe. Fast även om min kropp och själ skriker efter västkustluft så är det ju något speciellt med sommarlov. Det går inte att genomgå ett augusti utan att känna vemod över allt man gjort och inte gjort. Tänk om tiden kunde stanna en liten stund vid ett riktigt sommarminne. Tänk om man hade kunnat trycka på stoppknappen när man satt inne på den indiska resturangen i Borlänge och diskuterade hetta, musik och kärlek. Eller när regnet föll som spö i backen och jag och Ida sprang runt huset bara för att. Eller på bryggan i Blötan under solen sista strålar med Daniel liggandes bredvid berättande om lyckade stunder och mindre lyckade stunder. Eller när mamma och jag tog en tur upp till Växjö i ösregn och under bilfärden sjungs det för fulla halsar, den ena rock låten efter den andra. Utan stress och utan tankar om framtiden bara ett litet stopp i tiden innan nya minnen ska skapas. // Lisa


Vad vi vill åstadkomma med våra liv

Jag tror inte att jag och Moa vill samma saker med vårat liv. Jag vill ligga i solen hela dagarna. Moa vill festa. Hur ska vår vänskap stå ut?! Skämt åsido. Jag gillar den flickan på alla fina sätt och för hennes skull kan jag skaka rumpa i benidorm långt in på morgonkvisten.
/ Fredrika

.

"För mig är du som en jordgubbe,
under de gyllene minuterna vid en soluppgång,
i ett rike dominerat av köttbullar."

// Lisa

I feel löööve
Jag tror att de vill att vi ska mörda dem

För några år sedan när jag var ung och dum hade jag åsikten att alla var lika mycket värda. Nu pratar jag inte enbart om människor utan också flugor, gråsuggor och sådana där vidriga små djur. Idag kan man väl, utan att överdriva, säga att jag tycker att insekter är helt betydelselösa. Att vi dödar dem till höger och vänster finns det inte en kotte som mår dåligt av, faktum är faktiskt att jag tror att de vill bli dödade. Speciellt flugor och myggor. Jag menar, de går ju till attack och om man en gång försöker döda dem utan resultat så kommer de ju tillbaka. Vad fan, det är ju ren idioti! Vem åker tillbaka till ett ställe där man tio sekunder innan nästan har blivit mördad?

Nu åker jag till spanien!
/ Fredrika

.

Har man något liv när man jobbar? Svar; Nej. Det enda man gör är jobbar, äter, längtar tills det blir helg och sover. Tråkigt livsstil men jag gillar minsan mina jobb ändå. Fick till och med beröm idag om hur bra jag städade. Det riktigt blänker sa min gamla flourtant. Det gjorde att jag orkade städa de sista toaletterna. Dagisjobbet ska vi inte tala om, stormtrivs där bland barnen och en ny förälskelse har då uppståt, världens sötaste unge har charmat mig till tusen och idag har han kommit på att han ska kalla mig Buse. Så nu mera är det Buse som gäller istället för Lisa. För på dagis så är det bara bus som gäller, när man inte målar, pärlar, bygger med lego eller fikar. Helt underbart! // Lisa/Buse

När allt handlar om livsfilosofi

Min vardag består för det mesta av jobb, svett och pizzalukt(pizzalukt som är så hemsk att jag skulle kunna spy). Men på kvällarna när jag inte kan sova, då ligger jag i min säng och filosoferar. Filosoferar om framtiden. En framtid där jag kommer bli en världsälskad politiker. Eller en framtid där jag uppfinner botemedlet mot HIV. Eller en framtid där jag badar i berömmelse och pengar. Eller en framtid där killar som Luke Pritchard avgudar mig. En framtid som aldrig kommer att bli just min framtid, men en framtid som får mig att klara alla gråa, trista vardagar. Och det kan väl en tjej få, drömma och filosofera lite?
/ Fredrika

RSS 2.0