1 advent

Hemma igen efter en underbar helg med  mycket stoj och stimm och bussresor. Idag har Sofia och jag varit på resande fot i 4 timmar. Men tiden har faktiskt gått snabbt och vi har mellan landat lite över allt och då har jag passat på att köpa julklappar och tro det eller ej men jag är nästan färdig med alla mina inköp. Jag brukar alltid vara så stressad dagarna innan jul för att jag inte har köpt en enda julklapp. Men i år har det blivit ändring på detta. 

Det är ju även som de flesta redan vet 1 advent vilket ska vara en mysfaktors höjare men jag vet inte om det riktigt känns som advent än då det är så att jag är ensam hemma inte så roligt. För att göra mig själv lite gladare har jag börjat slå in paket vilket är en av mina favorit sysslor till jul och så går jag runt här och sjunger julsånger för mig själv för jag har ingen jul-cd här men det ska jag ta med mig upp nästa helg jag ska hem till Småland. // Lisa 


Time flies

Nu är jag hemma i säffle och jag är inte på det bästa humöret må jag säga. Jag är allmänt sur, grinig och trött, men det är lite mysigt ändå. Förut så spelade mamma en massa julmusik och julpyntade medans jag låg framför brasan och sov.

Kvällen igår var riktigt trevlig. Först spenderades den hos Johan, men när vakten kom begav vi oss ner till norra hamn där vi inte fick komma in så därför begav vi oss återigen upp till badhusberget där jag och johanna stod för husrum. I morse när jag vaknade märkte jag även att några hade varit väldigt snälla och fixat en gran åt oss. Tack för igår alla partypinglor! Ni gjorde min dag och Lykke li med sin underbara time flies. Puss på er och låten!
/ Fredrika

Trött!

Jag är jättetrött och vill bara sova! Men det får jag inte för helgen är propp full med events. Ikväll kommer rumskamratens pappa och hälsar på då måste lägenheten städas och när det är gjort så är det party som gäller. Jippie!! Sen blir det övernattning hos min kära Fredrika för att nästa dag rusa hem och packa lite och sedan ge sig av mot Trollhättan till Amanda. Där ska Sofia och jag kolla på Amandas magdans uppvisning. När Amanda har shakeat färdig sover vi hos henne och vaknar till en helt förträfflig adventsfrukost förhoppningsvis. Bussen hem igen och plugga tills jag stupar. Låter bra va? // Lisa

Hej å hå joman jansson!

http://www.youtube.com/watch?v=9hQU3sdEHWo
Titta på det här klippet så ska ni få höra en av alla låtar jag och Erika sjöng till den dagen vi blev höga på kaffe.

Fan!

Fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, men vi löser det här. Det kommer att lösa sig. Allt kommer att bli bra. Du, jag, resten av släkten och läkarna fixar det här tillsammans. Vi har många underbara år tillsammans framför oss. Det har jag bestämt och då är det så det blir, så det så!

Ännu en helg över

Nu är snart även denna helgen över och det har spendrats på bästa sätt förutom att jag idag har varit så seg efter alla händelser. Igår var vi i Göteborg och skor stod överst på listan som saknade i vår garderob och därför överst på shoppinglistan vi hade med oss. Amanda den envisa hade bestämt att jag skulle ha en viss sorts skor som jag tyckte såg ut som ja, kom och hjälp mig vilket ledde till heta diskutioner i affärerna. Till slut kunde vi kompromissa och fick ihop något som både hon och jag var nöjda med. Nu låter det som om att jag inte kan köpa skor själv men det kan jag bara det att jag gillar när någon är mitt smakråd men måste säga att jag även gillade att säga emot denna envisa person och låta som en riktig 5 åring. Amanda du är då för underbar.

I bussen hem träffade Fredrika och jag på ett par finfina göteborgare som var hmm vad heter det nu igen, PUCKADE. De fick oss att kolla på varandra med en undrande blick inte bara en gång. Sen väl hemma när vi sett till att dessa stackars osmarta själar kommit rätt började vi laga mat och gott blev det. Lite party, Moa och O.C. på det så var kvällen fullbordad. Måste även tacka Fredrika för att jag fick bo och leva i hennes lägenhet ännu en helg vilket var helt och hållet underbart.

Göteborg

Snart ska jag springa till bussen för att åka in till Göteborg och gå på liseberg med mina favoritkusiner. Hoppas att ni kommer få en lika bra söndag som jag kommer att få.
Puss/ Fredrika


Citat

Vi tänkt att vi skulle dela med oss av en liten del av vår citatbok. Så här kommer några citat. Läs med nöje.

Sofia "Fan vad du inte lyssnar idag Fredrika!"

Fredrika "Jag är kär"

Sofia "Va, i vem?"

Fredrika "Jag vet inte"


Hedvig "Det går inte att ha min gylf öppen och det är så jävla jobbigt"


Lisa "Jag låg med chokladsåsen"


Amanda "Jag kan säga jag heter Hitler på tyska men jag har glömt hur man säger jag heter"


Lisa "Det är inte gott att svälja Ipren med vitvaror"


Sofia "Jag vill ju bara att du ska må bra och så"

Fredrika "Men det är klart jag gör, jag har ju uppknäppta jeans!"


Lisa E "Jens du ser inte så..... sugen ut idag"


Fredrika "Ska vi vara kvar här?"

Lisa "Ja"

Fredrika "Då tar jag av mig byxorna"


Amanda "Linnéa sluta stöta på Froste"

Linnéa "Men jag är blatte du vet, jag stöter på allt som har tuttar"


Amanda "Kolla ditt sugmärke är online!"


Sofia "Jag vill också ha glasögon fast utan bågar"


Sofia "Åh Fredrika du är min flicka!"

Fredrika "Jag fick jätte stor lust att slänga mig på Lisa nu!"


Lisa "Men hur kul är det med en bild på en räka?!"

Sofia "Lisa det är en krabba!"


Fredrika " Jag kan inte klockan på svenska, hur ska jag då fan kunna den på spanska!"


Karin "Du måste spruta något gott på mig så han blir jättekåt!"
/ Fredrika och Lisa


Sångfågel Lisa!

Just nu är jag världens sångfågel och jag studsar upp och ner för jag är så lycklig. Jag har precis blivit så när som färdig med mitt svenska arbete och mitt word-arbete har jag lämnat in och så ringde Vivek och sa att han kunde spela åt mig på Lucia så nu har jag fixat även det. Så nu ska jag stå på scen igen och jag som har saknat det så. Längtar någon förskräckligt efter detta!! Åh vad det ska bli roligt! Och snart är det jul och allt så på lördag ska jag börja köpa julklappar vilket jag älskar! Hoppas ni har det lika bra som jag // Lisa 

Åhhh, jag hatar att ha fel! Jag har aldrig fel!

Gah, jag är arg, arg, arg! Gud vad jag är arg! Jag hade fel idag för första gången på väldigt länge, nej jag hade nog fel för första gången i mitt liv idag. Och jag hade fel på en sådan befängd sak att jag inte ens vet om jag vill ta upp det. Men ändå, det var så här att jag, Karin och Johanna satt och tittade på dagboken. Och för er som har sett den här fantastiska filmen vet att huvudpersonerna i en scen ror i en sjö full med ankor och svanar. Johannajäveln säger "tänk vad mycket tid de måste ha lagt ner på den här scenen" både jag och Karin tycker att Johanna är korkad som in i norden i och med det här uttalandet. Johanna tror helt seriöst att inför den här scenen så har de tränat upp fåglarna och satt ner dem i sjön. Ha, tänkte vi. Klart att de inte har. Självklart så fanns fåglarna där från första början. Vi fick en ganska livlig diskussion om det här och när vi sedan slår upp det på internet så visar det sig att Johanna har rätt. Fy fan! Ucsh, vad vidrigt! Johanna är ganska äckligt just idag. Hon kan inte ha rätt på en sådan sak. Det låter ju helt befängt! Visst låter det helt befängt?
/ Fredrika

Tristan och Isolde

Jag sitter nu hemma och verkligen försöker skrapa ihop en uppsats om Tristan och Isolde. Det må vara en fin berättelse, men just nu hatar jag Tristan och Isolde mer än allt annat. Jag har nog suttit i över en timme och försökt att få ihop något vettigt, men den enda jag har åstadkommit under den här tiden är några fjuttiga rader text som inte ens är något vidare bra. Nej fy fan!
/ Fredrika

Skabbvin

Söndag idag igen då och som vanligt är det inte min favoritdag. De brukar innebära en massa plugg och skabb. Likaså idag. Fast lite bra är den här söndagen idag ändå för vi ska snart ner till Sara och festa och eftersom det var en väldigt lugn helg för min del är det efterlängtat. Det återstår att se imorgon hur jag kommer att må eftersom jag ska dricka skabbvin.
/ Fredrika


Blogginlägg i hast!

Nu är téet färdig så nu kan jag inte skriva något långt inlägg. Men i alla fall vi (Sofia, Moa och jag) ska nu gå upp och kolla på film. Sofia har idag funnit sin mening med livet, det är att göra mig till filmfreak och det börjar redan idag med Across the Universe. Vi sänder även en förfrågan om vart min kära Fredrika har tagit vägen? Hon kanske sitter fast någonstans i hennes Säffle? // Lisa 

Lediga!

Idag har vi fått ledigt från skolan och detta ska firas genom och Sofia ska baka för att sedan gå ut en sväng och se om det är någon puls i staden.

Igår kom jag fram till att Lysekil är så vackert. Såg ni månen igår? Den var ju helt underbar blev nästan religös där jag gick i min ensamhet ner för att kolla på film med Wonderbara Sofia och Moa. Love Actualley blev filmvalet en film som jag nästan har knarkat sönder de senaste veckorna. Men den är ju så underbar även den.

Idag är Lysekil ganska grått men jag håller fortfarande fast vid att det är vackert när solen bryter igenom molnen och sänder sitt skimmer på havets böljande vågor. 

Hoppas det är lika vackert där du befinner dig // Lisa

Svenska lektion?

Resultatet av dagens svenska lektion:

Det var en gång en liten tjej kallad Sofia hon gillade att gå på vatten och spela apa. Hennes mamma var en snäll typ och gödde henne väl. Hennes liv var utan tvekan helt rött. Hon var ett stort fan av stolar speciellt röda trästolar. Hon hade en pojkvän som hette Arnold och har var jätte trubbig fast Sofia gillade honom ändå även om hon misstänkte att han var gay och gillade hennes näsa istället. Hennes bästa kompis hette Vanja och hon var våt hela tiden. Hon hade också en pojkvän som hette Gunnar. Tillsammans gick de på tandställningcafe´ där de hakade fast i varandra.


En dag var Sofia ute och slickade på gatan för hon skulle få i sig alla sina mineraler. Hon var på väg till Brighton då hon fått för sig att de låg i Vänersborg. Där skulle smörja in ett palats i rosa karamellfärg och bo i resten av sitt liv. Och så förblev Amanda snygg för resten av sitt liv.    

//Lisa 


Något viktigt

Jag kände att jag ville ta upp något viktigt som miljöproblem eller köndiskriminering eller något  liknande istället för helt ointressanta saker som vad har hänt idag eller vad jag har ätit. Men problemet med det här är att jag inte kan något om det här. Klart att jag har min egen åsikt, men jag har ingen grundande fakta i det. Lite sorgligt, ja, men samtidigt är jag faktiskt bara sexton och har hela livet på mig att lära mig om olika miljöproblem och liknande. Så därför får det bli något likadant inlägg som vanligt.

Snabb sammanfattning på dagen: Sofia var påskkärring och såg ut som skrot. Hon var verkligen inte vacker någonstans!, äcklig mat i skolan för ovanlighetensskull, 4 nya citat till vår citatbok för min del, spanskaläxförhör som gick rakt ut i havet, väldigt lite pluggande som vanligt och , nej inget mer har hänt. En hel vanlig dag i Fredrika Södermans liv.
/ Fredrika

Detta var dagen då påsken kom till Lysekil

Idag fick Sofia sitt utlovade straff efter vår sannerligen galna pannkakstävling. Hon har hela dagen varit iförd huckle, fräknar och på tok för mycket rouge. Detta har gjort att dagen har innehållit en hel del fina komentarer som  "Har hon huckle på sig?" eller "Har ni sett hon dära?" men även hel del skratt. Men Sofia du var en helt underbar påskkärring! Glad Påsk Lisa


Ännu en gång

Nu har jag ännu en gång lyckats lura halva världen det händer mig ofta att jag råkar läsa fel och får fel tid eller dag! Idag var det visst Kemi redovisning som jag helt fått för mig var imorgon! Typiskt!! // Lisa

Klockan är bara barnet

Klockan är snart tolv och jag har prov imorgon som jag inte kan vidare mycket av, men nu är det så att jag har viktigare saker för mig att göra. Det är nämligen så att jag och Erika har fullt upp med att dansa och göra musikvideoer. Medans nästan hela badhusberegt sover dansar vi för fullt och dricker kopiösa mängder av kaffe.
/ Fredrika

Alone

Haha, nu sitter jag laddar upp med Celine Dion och alone. Fy tusan vilken power det är i den låten. Den gör mig glad och peppad och det behövs kan jag meddela. Imorgon har jag prov i naturkunskap och det kommer att gå rumpa. Om jag får ett g kommer jag att vara den gladaste flickan på jorden.
/ Fredrika

skrota stylisten

För några veckor sedan skrev jag att idol var ett skrotprogram och att det borde läggas ner. Jag håller fortfarande fast vid min åsikt och nu har jag ännu en sak till att klaga på. Vem fan står för kläderna? Det måste seriöst vara den sämsta stylist som går på den här jorden. Helt allvarligt, kläderna är vidriga och då menar jag verkligen vidriga. En femåring skulle ha gjort ett bättre jobb.
/ Fredrika

Fett hår+skabb= söndag

Som vanligt är jag äckligt skabbig idag som jag brukar vara på söndagar. MItt hår är nästan så fett att det stripar sig och jag är blek som en barnrumpa. Söndagar brukar ju även vara veckans pluggdag och även så idag. För nästa vecka är det prov i naturkunskap och matte.

Fy, vilket tråkigt inlägg det här blev, men jag har ingen inspiration. Idag är jag lika rolig som en trollslända med dödslängtan.
/ Fredrika

Julkalendrar

Jag är helt insnöad på julkalendrar och det är typ det enda som folket får höra ifrån min mun! Igår kollade vi på julkalendrar på YouTube och det var min inspiration. Så från igår kväll tills idag har vi diskuterat i vilken ordning och vilka julkalendrar vi faktiskt har sett. Vi har kommit fram till att det var:

1993: Tomtemasiken Pettson och Findus - Borde man ju inte kunnat sett får då var jag bara 1 år men ändå så känner jag igen jätte mycket.
1994: Håll huvet kallt - Känner bara igen vissa delar men det roliga är att den är inspelad här i Lysekil!
1995: Jul i Kapernaum - Här snackar vi grejer! Magister Munter är ju för härlig!
1996: Mysteriet på Greveholm - Den bästa av dom alla enligt mig helt klart!
1997: Pelle Svanslös - Också en klassiker av högsta kvalitet hur många gånger har jag inte tittat på denna när jag inte kunde sova?
1998: När karusellerna sover - Jag kom ihåg att jag älskade den när den gick men nu så minns jag inget av den.
1999: Julens hjältar - Detta var nog det fösta julkalenderspelet jag spelade och älskade den rosa kulan.
2000: Romeo och Julia - Inte så bra!
2001: Kaspar i Nudådalen - Hyffsat bra! Kom ihåg att jag var lycklig för det fanns en som hette Lisa i serien.
2002: Diselråttor och sjömansmöss - Inte bra enligt mig det var här jag slutade titta på julkalendrar.

Nu har jag även tagit reda på att årets heter Skägget i Brevlådan hoppas den ska vara lika bra som dom var när man var liten! Vad var det jag sa, jag är helt galen i julkalendrar! // Lisa 

friday i'm in love

Jo, men visst är jag nog lite förälskad idag ändå. Det regnar , blåser och jag ska spendera hela min fredag med att tvätta, städa och plugga, men trots det så är jag underbart glad och pigg. Det måste vara kärlek som verkar banne mig.
Puss/ Fredrika

Nya kombinationer

Mosad banan + kanel = En härlig kombo för de med värk i munen. Det är typ vad min dag gått ut på att klaga över min ständiga tandvärk och hunger. Men jag överlever nog även detta frågan är om de som får stå ut med att höra på al denna klagan gör det.

Jag har även varit duktig och lånat en bok på svenska vid namn "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist. Inte bara för att den går på bio utan också för att Amanda utbrast "- Den är så bra fast så bra är den inte" vilket jag fann mycket roade. Men jag tror aldrig att jag har läst en skräckbok innan ska bli spännande om det är läskit eller inte. Ännu en ny kombination: Jag och skräckböcker! Något som är lite smått roligt är att jag inte alls gillar skräckfilmer men ändå ger mig på en skräckbok, när ska jag fårstå att sådana ting inte är något för mig?

Tjillivippen Lisa

Idag är ingen vanlig dag för det är Johannas födelsedag!

Grattis till min sina sambo Johanna som idag blir hela sexton vårar. Jag sitter nu och klurar på vad jag skulle kunna ge henne. Kanske jag köper något smaskigt som paj eller glass. Hmm, ja får se vad det leder till.

Lite senare ska jag ut och fixa nya hörlurar(välbehövligt må jag säga), men nu ska det pluggas kemi och matte för lilla Fredrika eller bertil som är min tvångstanke. Enligt Amanda styr bertil över mig och inte tvärtom. Det är något det ska råda bot på, men inte just nu i det tråkiga vintervädret.
Puss
Fredrika

Nytt räls inkluesive nya krämpor!

Usch vilken dag! Började med att jag gick upp vid klockan vad jag trodde var 6 och stressade som fan för att hinna med bussen till Uddevalla vid halv 7. Precis när jag kommit utanför dörren för att springa till busshållsplatsen tar jag upp mobilen och kollar klockan och ser att den är 20 över 5 och detta kom jag på berodde på att ingen hade ställt om min väckarklocka till vintertid. Så jag kunde ta de lungt i en timme! 

När den timmen hade gått gick jag frysande ner till sjukhuset och fick hjälp av en snäll tant som fattade sig på kuponger och alla konstiga bussbetalnings sätt som ni har här uppe jag förstår inte någonting om hur de fungerar och tills nästa gång ska jag vara lite mer på läst vilket betyder att jag ska tvinga Amanda som är en van bussresenär att lära mig detta system. Sen tog det ju sin lilla tid att ta sig till Uddevalla och jag höll på att somna på bussen men lyckades hålla mig vaken och gick av i Kampenhof för att där stå som ett fån och undra vart sjukhuset ligger. Till sist förstår jag att jag kan ta en citybuss dit och går till den hållplats där jag enligt tidtabellen ska vara. Ännu en snäll tant få nu predika för mig om hur systemet fungerar och hon ser till att jag kommer rätt och ända in på huvudentren. Där inne påpekar ännu en tant att jag är fel ute och ska gå en liten sträcka till entre U. Då tänker jag förvirrat att detta måste vara ett stort sjukhus om det finns entréer ända upp till U i alfabetisk ordning.  Jag hittar ingången och får nu sitta en stund och vänta på min nya tandläkare. Jag börjar nu bli både hungrig och jag fryser som jag vet inte vad.  Väl inne hos tandlärkaren så säger han till mig att den gamla tandställningen måste ut och att ett nytt räls ska limmas på. Aj tänker jag men nickar snäll när han ber mig att öppna munnen. 

Efter mycket knak och brak har jag en blänkade ny tandställning i munnen som spänner och drar för kung och fosterland.  Sen var det bara att försöka ta mig tillbaka till mitt Lysekil på de mest kluriga sätt. Tillslut var jag tillbaka i skolan men äta kunde jag inte göra så jag fick hoppa lunchen och gå på mina sista lektioner med tom mage. Inte var detta roligt mina vänner! Men det fanns några plus med dagen:
- Äntligen fick jag träffa alla mina kära Lysekils vänner som jag inte sett på en vecka.
- Alla dessa snäll tanter i Uddevalla tack för att ni finns.
- Nu har även Ica börjat sälja julsaker vilket leder till stor lycka i Lisas hjärta!

Pussar och kramar Lisa    

RSS 2.0